Klobásky - cigáro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 580 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásky - cigáro
Celkový čas: | 580 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 540 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63573 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
10 g | Kmín celý |
6 g | Muškátový oříšek |
10 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rychlosůl |
2000 g | Vepřová kýta |
3000 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 942,6mg |
---|---|
Cholesterol | 175,0mg |
Draslík | 628,8mg |
Vláknina | 494,8mg |
Vitamín A | 28,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kmín celý, Muškátový oříšek, Vepřová kýta, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rychlosůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Klobásky - cigáro postup přípravy receptu:
1 | Bůček bez kosti a kýtu nakrájíme na kostky a umeleme. |
2 | Ve velké nádobě zpracujeme maso s ostatními surovinami, až se maso lepí na ruce. To je důkaz dobrého promíchání. |
3 | Připravíme si narážečku s nástavcem o průměru 12 mm a 8-10 m skopových střívek (jedlého kolagenového střeva kalibru 17 - 19). Střevo nasuneme na narážečku, pomalu tlačíme a plníme střeva, aby byly klobásy pevné, a tvarujeme do požadované délky. |
4 | Naplněná střeva uložíme do chladu na 48 hodin. Než budeme klobásy udit, utřeme je, vložíme do udírny nastavené na 60 °C a udíme zhruba 8 - 9 hodin. |