Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 63585

Ingredience

2 hrst Houby sušené
1,2 l Hovězí vývar základní
200 g Klobása debrecínská
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná
200 g Zelí kysané
1 hrst Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 532kJ
4% Sacharidy 16 g
37% Tuky 28 g
36% Sodík 717 mg
32% Bílkoviny 18 g

Vánoční kapustnice postup přípravy receptu:

1

Sušené houby namočíme do vody, poté scedíme a necháme okapat. Zelí necháme okapat a překrájíme, švestky nakrájíme na kousky, klobásu nakrájíme na kostky.

2

Na rozpuštěném sádle orestujeme houby, přidáme švestky a klobásu, zarestujme, vmícháme papriku, zelí, kmín, sůl, pepř, zalijeme vývarem a na mírném plameni vaříme, až je zelí měkké.

3

Na rozpuštěné máslo vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zahustíme polévku. Povaříme ještě alespoň 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept