Pečený kapr na kořenové zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený kapr na kořenové zelenině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63589 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Olej česnekový |
4 špetka | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Zelenina | |
---|---|
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř bílý |
100 g | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel nať sušená |
2 špetka | Sůl |
Na pokapání | |
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,9mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Sůl, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Petržel kořen, Sůl, Olej slunečnicový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř 4 barev, Mrkev kořen, Petržel nať sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej česnekový, Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený kapr na kořenové zelenině postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra (filety nebo podkovy) osušíme, potřeme je česnekovým olejem, osolíme je, posypeme pepřem 4 barev a na chvíli je odložíme do mísy. Troubu si předehřejeme na 200°C. |
2 | Omytou a oloupanou kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. V pekáčku na plotně rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme nastrouhanou zeleninu a plotýnu vypneme. Zeleninu ochutíme solí, promícháme a povrch urovnáme. Na zeleninu položíme porce kapra, mírně je do zeleniny vmáčkneme. Nakonec kapra a zeleninu pokapeme olejem, citrónovou šťávou, vodou, pekáček zakryjeme poklicí a vložíme ho do středu předehřáté trouby. |
3 | Zeleninu s kaprem nejdříve dusíme 15 minut, pak odložíme poklici a pečeme minimálně 20 minut dozlatova. Během pečení porce ryby obrátíme. |
4 | Hotové porce kapra dáme na talíře, obložíme zeleninou a hned servírujeme. |
Poznámka
Příloha: vařené brambory.