Recept

Hejk vařený v páře s jogurtovým dresingem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63592

Ingredience

Hejk vařený v páře
1 ks Bobkový list
4 polévková lžíce Celer - nať
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
240 g Hejk
0,5 kávová lžička Kmín drcený
3 ks Nové koření celé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
3 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
Jogurtový dresing
1 špetka Cukr krupice
50 ml Jogurt nízkotučný
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sýr Ricotta
2 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 819kJ
5% Sacharidy 17 g
4% Tuky 3 g
24% Sodík 477 mg
41% Bílkoviny 23 g

Hejk vařený v páře s jogurtovým dresingem postup přípravy receptu:

1

Dva mražené filety z hejka (bez kůže) omyjeme, osušíme a necháme povolit. Poté je celé osolíme, posypeme kmínem, zvrchu posypeme pepřem 4 barev a pokapeme citrónovou šťávou. Omyjeme po 2 kusech celé snítky petržele, 1 ks snítky celeru, malý svazek kopru a pažitky. Očistíme 3 stroužky česneku.

2

Do širšího hrnce (s pařáčkem) nalijeme přibližně 500ml vody, přidáme do ní nové koření, bobkový list, celý černý pepř a očištěné 2 stroužky česneku, které jsme překrojili. Vodu v pařáčku přivedeme k varu, na pařáček (síťku) položíme 2 kusy filetů, na filety poklademe po jedné snítce petrželky a celeru. Pod poklicí v páře pomalu rybu vaříme 15-18 minut.

3

Mezitím si připravíme jogurtový dresing: do misky dáme bílý jogurt, sůl, pepř, cukr, přírodní měkký sýr, prolisovaný 1 stroužek česneku. Malý svazek kopru, pažitku, lístky z jedné snítky petrželky pokrájíme velmi drobně a přidáme je k jogurtu. Směs velmi dobře promícháme.

4

Uvařené filety hejka opatrně z páry vyjmeme, poklademe je na talíře, přelijeme jogurtovým dresingem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Poznámka

Příloha : vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept