Recept

Losos s bramborovými knedlíčky a baby špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63598

Ingredience

Restovaný losos
0,5 polévková lžíce Limetková šťáva
220 g Losos - filety
2 plátek Máslo nízkokalorické
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř citronový
2 špetka Sůl mořská
Dušený baby špenát
400 g Baby špenát
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
Vařené noky
100 g Bramborové noky
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 369kJ
6% Sacharidy 23 g
19% Tuky 14 g
67% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Losos s bramborovými knedlíčky a baby špenátem postup přípravy receptu:

1

Porce omytého a osušeného lososa s kůží osolíme, opepříme, pokapeme limetkovou šťávou a na chvíli je odložíme.

2

Omytý baby špenát vložíme do vroucí vody, povaříme ho 30 sekund, pak vodu slijeme a špenát necháme odkapat. Potom ho nakrájíme na proužky široké asi 2cm. Očištěnou cibuli se stroužky česneku pokrájíme nadrobno. V rendlíku rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme pokrájený špenát, ochutíme ho solí, pepřem a česnekem. Pod poklicí dusíme 6-8 minut. Špenát odstavíme z plotny, necháme ho zakrytý a uchováme v teple.

3

V druhém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Nasypeme do ní bramborové noky - gnocchi a uvaříme je podle návodu. Vaříme je přibližně 3 minuty. Horké uvařené gnocchi smícháme se špenátem a uchováme v teple.

4

V pánvi si rozpálíme olej, na něm orestujeme porce lososa. Restujeme nejdříve stranu s kůží dozlatova 2 minuty, potom maso obrátíme a restujeme další 4 minuty. Pánev odstavíme z plotny, porce pokryjeme tenkými plátky másla, necháme je rozpustit, pak teprve porce lososa dáme na vyhřáté talíře. Přidáme k nim gnocchi se špenátem a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept