Losos s bramborovými knedlíčky a baby špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s bramborovými knedlíčky a baby špenátem
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63598 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Restovaný losos | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Limetková šťáva |
220 g | Losos - filety |
2 plátek | Máslo nízkokalorické |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř citronový |
2 špetka | Sůl mořská |
Dušený baby špenát | |
400 g | Baby špenát |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
Vařené noky | |
100 g | Bramborové noky |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 65,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 20g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 265,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetková šťáva, Losos - filety, Baby špenát, Česnek, Cibule, Sůl, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo nízkokalorické, Olej olivový, Pepř citronový, Sůl mořská, Máslo nízkokalorické, Pepř černý mletý, Bramborové noky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Losos s bramborovými knedlíčky a baby špenátem postup přípravy receptu:
1 | Porce omytého a osušeného lososa s kůží osolíme, opepříme, pokapeme limetkovou šťávou a na chvíli je odložíme. |
2 | Omytý baby špenát vložíme do vroucí vody, povaříme ho 30 sekund, pak vodu slijeme a špenát necháme odkapat. Potom ho nakrájíme na proužky široké asi 2cm. Očištěnou cibuli se stroužky česneku pokrájíme nadrobno. V rendlíku rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme pokrájený špenát, ochutíme ho solí, pepřem a česnekem. Pod poklicí dusíme 6-8 minut. Špenát odstavíme z plotny, necháme ho zakrytý a uchováme v teple. |
3 | V druhém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Nasypeme do ní bramborové noky - gnocchi a uvaříme je podle návodu. Vaříme je přibližně 3 minuty. Horké uvařené gnocchi smícháme se špenátem a uchováme v teple. |
4 | V pánvi si rozpálíme olej, na něm orestujeme porce lososa. Restujeme nejdříve stranu s kůží dozlatova 2 minuty, potom maso obrátíme a restujeme další 4 minuty. Pánev odstavíme z plotny, porce pokryjeme tenkými plátky másla, necháme je rozpustit, pak teprve porce lososa dáme na vyhřáté talíře. Přidáme k nim gnocchi se špenátem a hned servírujeme. |