Recept

Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami 5 1
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63599

Ingredience

1 ks Cibule
220 g Treska filety
Vařené brambory
200 g Brambory vařené ve slupce
0,5 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
Jogurtová marináda
130 ml Jogurt nízkotučný
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Slunečnicová semínka loupaná BIO
50 ml Smetana 6% (do kávy)
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 082kJ
9% Sacharidy 31 g
13% Tuky 10 g
46% Sodík 921 mg
23% Bílkoviny 13 g

Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami postup přípravy receptu:

1

Připravíme si do misky jogurtovou marinádu: bílý jogurt smícháme se smetanou, solí, pepřem, vejcem, slunečnicovými semínky a prolisovanými stroužky česneku. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a s rozsekanými lístky rozmarýnu přimícháme do jogurtu. Marinádou potřeme omyté a osušené filety tresky a necháme je marinádě 1.5-2 hodiny.

2

Troubu si předehřejeme na 200°C. Vařené brambory ve slupce nakrájíme na plátky silné 5-7mm. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme olivovým olejem, na něj poskládáme plátky brambor, osolíme je, proložíme cibulí a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Na brambory položíme marinované porce tresky, přelejeme je zbylou marinádou a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut.

3

Porce brambor dáme na talíže, na ně poklademe upečenou tresku a hned servírujeme.

Komentáře a hodnocení

 
Anajka
Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami
Výborná kombinace chutí, určitě doporučuji!
 
Anajka
Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami
Výborná kombinace chutí, určitě doporučuji!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept