Recept

Pstruh pečený na másle se žampióny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63604

Ingredience

Smažený pstruh
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pstruh
0,3 kávová lžička Sůl
Restované žampióny
1 špetka Chilli koření mleté
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl
100 ml Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 892 kcal
Kilojoule 3 732kJ
2% Sacharidy 9 g
60% Tuky 45 g
30% Sodík 603 mg
194% Bílkoviny 109 g

Pstruh pečený na másle se žampióny postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené menší pstruhy osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Pak pstruhy obalíme v hladké mouce, do které jsme přimíchali mletou papriku. Očištěné žampióny omyjeme a pokrájíme na plátky. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.

2

V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, na něm osmažíme pstruhy dozlatova z každé strany. Celkem je smažíme přibližně 10 minut. Před koncem smažení přidáme do pánve pokrájené žampióny, promícháme je v omastku, pstruhy vyjmeme a odložíme do vyhřáté misky a uchováme je teplé. Žampióny krátce orestujeme, osolíme, posypeme pepřem, chilli, poprášíme Maizenou a za stálého míchání přilijeme vodu. Krátce, 1-2 minuty povaříme, přimícháme petrželku a vzniklou omáčku odstavíme z plotny.

3

Teplé pstruhy dáme na talíře, z části je přelijeme omáčkou se žampióny a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept