Jednoduchý recept

Kávová šlehačka

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kávová šlehačka 5 1
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6362

Ingredience

20 g Cukr krupice
10 g Káva mletá
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 926 kcal
Kilojoule 3 874kJ
10% Sacharidy 36 g
113% Tuky 85 g
0% Sodík 9 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kávová šlehačka postup přípravy receptu:

1

Do smetany přidáme cukr a přivedeme k varu.

2

Když se smetana začne vařit, přidáme mletou kávu a ještě necháme přejít var. Přecedíme přes síto a dáme vychladit, nejlépe do druhého dne. Dobře vychlazená šlehačka půjde lépe ušlehat.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Kávová šlehačka
Kávová šlehačka je vynikající variantou pro zdobení třeba zmrzlinových pohárů, ale je vhodná také na dorty. Tento recept mě prostě zaujal a musela jsem ho vyzkoušet za každou cenu. Ještě nikdy jsem kávovou šlehačku nejedla a předčila mé očekávání. Je skvělá. grin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept