Recept

Jáhlová kaše s akátovým medem a tykví

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63646

Ingredience

Pyré z tykve
2 ks Hřebíček
1 špetka Sůl
150 g Tykev
3 polévková lžíce Voda pitná
Na dochucení kaše
2 polévková lžíce Hrozinky
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
Jáhlová kaše
200 g Jáhly - loupané proso
4 polévková lžíce Med akátový
630 ml Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 908 kcal
Kilojoule 3 800kJ
36% Sacharidy 128 g
46% Tuky 34 g
6% Sodík 127 mg
50% Bílkoviny 28 g

Jáhlová kaše s akátovým medem a tykví postup přípravy receptu:

1

Malou omytou a osušenou tykev rozkrojíme, vydlabeme lžicí semínka, potřebnou část tykve pokrájíme na kostky a dáme ji do rendlíku. Podlijeme ji troškou vody, přidáme špetku soli, hřebíček a dýni podusíme doměkka přiližně 8 minut. Poté ji scedíme, necháme odkapat, dáme ji do mísy a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Hrozinky v sítu doře promyjeme a necháme odkapat.

2

Uvaříme si jáhlovou kaši: jáhly nejdříve velmi dobře několikrát promyjeme v horké vodě, abychom je zbavili jejich hořkosti. Pak je dáme do rendlíku, přilijeme mléko v poměru 1:3 a přivedeme k varu. Vaříme docela prudce asi 8-10 minut (dáváme pozor, aby mléko nevykypělo), poté plotýnku vypneme a jáhly necháme dojít dalších 10 minut. Jakmile vstřebají všechno mléko, přimícháme k nim med, dýňové pyré a skořici.

3

Na talíře dáme jáhlovou kaši, posypeme ji ořechy, hrozinkami a teplou hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept