Jednoduchý recept

Slaný toust z lněné mouky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63658

Ingredience

2 špetka Kmín drcený
70 g Lněné semínko
70 g Mouka lněná
2 špetka Pepř bílý
4 polévková lžíce Smetana zakysaná 11%
0,3 kávová lžička Sůl mořská
2 ks Vejce slepičí
70 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 100 kcal
Kilojoule 420kJ
1% Sacharidy 4 g
10% Tuky 8 g
6% Sodík 113 mg
9% Bílkoviny 5 g

Slaný toust z lněné mouky postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící plech (přibližně 20x30cm) vyložíme pečícím papírem. Do mísy nasypeme lněnou mouku, přidáme k ní rozdrcená (případně celá) lněná semínka, 1/4 lžičky soli, pepř, kmín, vodu, vejce a zakysanou smetanu. Směs dobře rozmícháme a nalejeme na plech s pečícím papírem. Těsto o síle přibližně 4mm rovnoměrně uhladíme a vložíme do předehřáté trouby.

2

Pečeme ho dozlatova přibližně 20-25 minut. Upečené těsto si po vychladnutí rozkrájíme na 6 dílů - toustů. Podáváme je mírně studené i mírně teplé.

Poznámka

Místo zakysané smetany můžeme použít bílý jogurt. Slané tousty si potřeme podle chuti pomazánkami nebo bylinkovým pestem, ozdobíme je čerstvou zeleninou a sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept