Recept

Slaný medový cheesecake

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63671

Ingredience

170 g Cukr krupice
250 g Karamelové sušenky Speculoos
300 g Med včelí
250 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Ocet vinný
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Sýr krémový
0,3 kávová lžička Sůl mořská
1 kávová lžička Vanilková pasta
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 368kJ
14% Sacharidy 52 g
52% Tuky 39 g
7% Sodík 149 mg
10% Bílkoviny 6 g

Slaný medový cheesecake postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 170 °C.

2

Karamelové sušenky ( např. Lotus )můžeme rozmixovat, nebo je vložit do plastového sáčku a válečkem je rozdrtit na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem( 125 g ). Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno dortové formy vytřené máslem a vyložené pečicím papírem ( otevírací dortová forma o průměru 23 cm ).

3

Do velké mísy vlijeme 125 gramů rozehřátého másla, cukr, vločkovou mořskou sůl, med, bílý vinný ocet, vanilkovou pastu a smetanový sýr. Důkladně prošleháme. Přidáme smetanu ke šlehání a po jednom vešleháme vejce. Než přidáme další vejce, musí být předchozí dobře zapracované. Takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ a formu vložíme do předehřáté trouby. Po 45 ti minutách snížíme teplotu na 150 °C a pečeme ještě dalších asi 15 minut, dokud náplň není ztuhlá kromě malého místa uprostřed. Vypneme troubu a cheesecake v ní necháme úplně vychladnout. Potom ho přeneseme do chladničky a necháme nejméně 3 hodiny, ideálně však přes noc chladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept