Slaný medový cheesecake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný medový cheesecake
Slaný medový cheesecake
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63671 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
170 g | Cukr krupice |
250 g | Karamelové sušenky Speculoos |
250 g | Máslo čerstvé |
300 g | Med včelí |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl mořská |
300 g | Sýr krémový |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 157,2mg |
Draslík | 73,7mg |
Vláknina | 100,0mg |
Vitamín A | 429,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Ocet vinný, Sýr krémový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Karamelové sušenky Speculoos, Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Slaný medový cheesecake postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 170 °C. |
2 | Karamelové sušenky ( např. Lotus )můžeme rozmixovat, nebo je vložit do plastového sáčku a válečkem je rozdrtit na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem( 125 g ). Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno dortové formy vytřené máslem a vyložené pečicím papírem ( otevírací dortová forma o průměru 23 cm ). |
3 | Do velké mísy vlijeme 125 gramů rozehřátého másla, cukr, vločkovou mořskou sůl, med, bílý vinný ocet, vanilkovou pastu a smetanový sýr. Důkladně prošleháme. Přidáme smetanu ke šlehání a po jednom vešleháme vejce. Než přidáme další vejce, musí být předchozí dobře zapracované. Takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ a formu vložíme do předehřáté trouby. Po 45 ti minutách snížíme teplotu na 150 °C a pečeme ještě dalších asi 15 minut, dokud náplň není ztuhlá kromě malého místa uprostřed. Vypneme troubu a cheesecake v ní necháme úplně vychladnout. Potom ho přeneseme do chladničky a necháme nejméně 3 hodiny, ideálně však přes noc chladit. |