Cheesecakové bonbony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecakové bonbony
Cheesecakové bonbony
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63686 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
400 g | Čokoláda hořká |
170 ml | Créme fraiche |
55 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
24 ks | Cukrové květy |
0,3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
170 g | Mascarpone |
55 g | Máslo čerstvé |
55 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 109,9mg |
Draslík | 545,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 186,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Pomeranče, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Mascarpone, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukrové květy, Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Cheesecakové bonbony postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 180 °C. |
2 | Začneme přípravou základu. Utřeme ve velké míse máslo s krupicovým cukrem do pěny, vmícháme vejce a znovu třeme. Přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a polovinou množství nastrouhané kůry z jednoho pomeranče. Ještě chvíli třeme. Do formy na pečení minibrownies s 24 prohlubněmi, kterou jsme vytřeli tukem, dáme lžičku těsta ( můžeme použít i cukrářský sáček ). Nedáváme příliš mnoho těsta, v prohlubních musí zůstat místo pro náplň. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 - 12 minut. Těsto musí zůstat na dotek pružné, po zmáčknutí se musí vrátit do původního tvaru. |
3 | Příprava sirupu na pokapání. Do rendlíku vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče a lžíci moučkového cukru, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Trochou sirupu pokapeme základ ve formě. Necháme vychladnout a upečené těsto stlačíme, abychom připravili v prohlubních místo pro náplň. |
4 | A pustíme se do náplně. V míse dohladka prošleháme mascarpone, crème fraîche, lžíci moučkového cukru, vanilkovou pastu a druhou polovinu pomerančové kůry. Po důkladném prošlehání náplň naneseme na základ v prohlubních tak, aby dosahovala až po jejich okraj, povrch uhladíme. Formu dáme asi na 30 minut do mrazničky a necháme dezerty ztuhnout. |
5 | Do misky ze žáruvzdorného materiálu dáme 400 gramů tmavé ochucené čokolády ( záleží na nás, jakou příchuť zvolíme, v naší verzi receptu třeba čokoládu s pomerančovou příchutí ), misku postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a za stálého míchání zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Ztuhlé cheesecake jeden po druhém namáčíme v rozehřáté čokoládě. Pokládáme je na mřížku postavenou na alobal, na který odkapává nadbytečná čokoláda. Ještě před tím, než čokoláda ztuhne, zatlačíme do ní cukrové květy - na každý bonbon jeden květ. Na studených bonbonech, vyjmutých z mrazničky, bude čokoláda rychle tuhnout, proto si s přichycením květů pospíšíme, nebo k přilepení použijeme ještě trochu rozehřáté čokolády. Jednotlivě vložíme bonbony do papírových košíčků a uložíme je do chladničky. Bonbony podáváme vychlazené, ale ne zmražené. |
Poznámka
Tyto bonbony jsou ochucené vanilkou a pomerančem, chuti však můžeme obměňovat. Bonbony můžeme nabízet jako drobný dezert k zakousnutí po jídle.