Recept

Klementinkový cheesecake s ricottou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Klementinkový cheesecake s ricottou 5 1
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 63690

Ingredience

Na klementinky
250 g Cukr krupice
5 ks Klementinka
250 ml Voda pitná
Náplň
200 g Cukr krupice
2 ks Klementinka
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
110 g Máslo čerstvé
240 g Sýr Ricotta
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Drobenka
70 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
70 g Mouka polohrubá
55 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 274kJ
33% Sacharidy 119 g
41% Tuky 30 g
5% Sodík 96 mg
21% Bílkoviny 12 g

Klementinkový cheesecake s ricottou postup přípravy receptu:

1

Nejprve začneme klementinkami. Přivedeme k varu 250ml vody, přidáme 250g cukru, zamícháme a tak si připravíme sirup.

2

Pět klementinek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do sirupu a necháme jemně probublávat asi hodinu.

3

Nyní si připravíme náplň. 5 minut třeme změklé máslo s 200g cukru a obě vejce. Teď přidáme ricottu a šťávu a kůru ze dvou klementinek. Nakonec přidáme mouku a sůl a mícháme, dokud se vše nespojí.

4

Teď si připravíme drobenku z másla, cukru a polohrubé mouky. Jde to pomocí robota nebo i jen prstů.

5

A můžeme vrstvit. Na dno rozevírací dortové formy o průměru 23cm vyskládáme kolečka nasáklých klementinek, na ně dáme náplň a nakonec posypeme drobenkou.

6

Pečeme asi 35 minut v troubě předehřáté na 180°C. Potom necháme chvíli vychladnout a můžeme vyklápět.

Poznámka

Občas stačí použít klasickou formu ze které dort vyklepneme, tady ale určitě volte tu otevírací.

Komentáře a hodnocení

 
Yveta
Klementinkový cheesecake s ricottou
Výborný - doporučujigrin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept