Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 63691

Ingredience

1 ks Citrony
1,3 l Hovězí vývar základní
70 g Ječné kroupy
1 špetka Muškátový květ
20 g Máslo čerstvé
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 958kJ
4% Sacharidy 16 g
20% Tuky 15 g
35% Sodík 706 mg
17% Bílkoviny 10 g

Kroupovka postup přípravy receptu:

1

Kroupy přebereme, v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a na středním plameni vaříme do měkka.

2

Do uvařených krup vmícháme máslo, muškátový květ a promícháme. Směs rozředíme horkým vývarem a přepasírujeme přes síto.

3

V jiném hrnci rozšleháme ve smetaně žloutky a přilijeme za stálého šlehání přepasírovanou kroupovou polévku. Podáváme s plátkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept