Pečené čerstvé fíky se sýrem, mandlemi a šunkou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Do keramické misky (ramekin) rozdrobíme čerstvý kozí sýr, přidáme zakysanou smetanu, vejce, sůl, pepř a směs dobře rozmícháme.
  • 2
    Čerstvý zralý fík omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 6 dílů. Dno zapékací keramické mísy pokryjeme plátky šunky, šunku posypeme loupanými mandlemi a položíme na ni pokrájený fík. Pak vše přelijeme sýrovou směsí. Misku vložíme do středu předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30-35 minut do doby, až se sýr rozpustí a vytvoří se smetanou zlatavou kůrku.
  • 3
    Porce pečených fíků se sýrem a šunkou rozdělíme na talíře a hned teplé servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.