Hovězí se znojemskou omáčkou a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí se znojemskou omáčkou a rýží
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | marianag |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (1%) |
ID receptu: | 63705 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ks | Debrecínské párky |
1 l | Hovězí bujón |
0,5 kg | Hovězí maso přední |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 ks | Okurky nakládané |
300 g | Rýže vařená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sádlo škvařené vepřové |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 606,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 975,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Debrecínské párky, Hovězí bujón, Rýže vařená, Sádlo škvařené vepřové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí se znojemskou omáčkou a rýží postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso odblaníme, osolíme a opepříme. Osmahneme na sádle po všech stranách, aby se zatáhlo a po chvíli ho vyndáme z hrnce. |
2 | Do výpeku z masa přidáme cibuli nakrájemnou na jemno a restujeme, dokud nezhnědne. Ke konci můžeme přidat trochu slaniny, omáčka tak bude výraznější. Zaprášíme cibuli hladkou moukou, chvíli restujeme a podlijeme bujónem. |
3 | Vrátíme do omáčky maso a necháme ho dusit, dokud nezměkne, alespoň hodinu. Mezitím vedle na pánvi osmahneme okurky nakrájené na drobno s kousky párků. |
4 | Vyndáme maso a nakrájíme na kousky. Vrátíme ho nakrájené do omáčky a podáváme s uvařenou rýží. Posypeme osmahnutou okurkou. |
Znojemskou umela skvele ma babicka, zkusim se ji timto receptem alespon trochu priblizit.