Jednoduchý recept

Hovězí se znojemskou omáčkou a rýží

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí se znojemskou omáčkou a rýží 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (1%)
ID receptu: 63705

Ingredience

2 ks Cibule
2 ks Debrecínské párky
1 l Hovězí bujón
0,5 kg Hovězí maso přední
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 ks Okurky nakládané
300 g Rýže vařená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sádlo škvařené vepřové
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 143kJ
5% Sacharidy 17 g
14% Tuky 10 g
323% Sodík 6 g
50% Bílkoviny 28 g

Hovězí se znojemskou omáčkou a rýží postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso odblaníme, osolíme a opepříme. Osmahneme na sádle po všech stranách, aby se zatáhlo a po chvíli ho vyndáme z hrnce.

2

Do výpeku z masa přidáme cibuli nakrájemnou na jemno a restujeme, dokud nezhnědne. Ke konci můžeme přidat trochu slaniny, omáčka tak bude výraznější. Zaprášíme cibuli hladkou moukou, chvíli restujeme a podlijeme bujónem.

3

Vrátíme do omáčky maso a necháme ho dusit, dokud nezměkne, alespoň hodinu. Mezitím vedle na pánvi osmahneme okurky nakrájené na drobno s kousky párků.

4

Vyndáme maso a nakrájíme na kousky. Vrátíme ho nakrájené do omáčky a podáváme s uvařenou rýží. Posypeme osmahnutou okurkou.

Komentáře a hodnocení

 
jitunecka@centrum.cz
Vecere
Znojemskou umela skvele ma babicka, zkusim se ji timto receptem alespon trochu priblizit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept