Tataráček z lososa a rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tataráček z lososa a rajčat
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63716 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Losos - filety |
100 g | Losos uzený |
250 g | Rajčata |
Na zálivku | |
---|---|
1 ks | Cibule lahůdková |
50 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 588,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 975,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Losos uzený, Rajčata, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tataráček z lososa a rajčat postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno, filety lososa i uzeného lososa rovněž nakrájíme nadrobno, přidáme k rajčatům, promícháme a pod fólií necháme v lednici vychladit. |
2 | Cibuli a kopr nakrájíme najemno a smícháme s ostatními surovinami na zálivku. |
3 | Vychlazená rajčata s lososem přelijeme zálivkou a promícháme. |
Poznámka
Podáváme s opečenými plátky veky.