Nutelka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nutelka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63718 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Cukr krupice |
1 kg | Jablka |
100 g | Kakao - prášek |
250 g | Tuk ztužený |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 262,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 54,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Kakao - prášek, Tuk ztužený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Nutelka postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, poté nakrájíme, vložíme do kastrolu a zakapeme citronovou šťávou. Přimícháme cukr, vodu a jablka dusíme. |
2 | V jiném kastrolu rozpustíme tuk, vmícháme kakao a přimícháme k jablkům. |
3 | Když jsou jablka rozdušená, vše rozmixujeme. |
4 | Směs rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a 20 minut sterilujeme. |