Skotský cheesecake s whisky a malinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skotský cheesecake s whisky a malinami
Skotský cheesecake s whisky a malinami
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63723 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
300 ml | Créme fraiche |
30 g | Cukr krupice |
160 g | Maliny |
50 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Med včelí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Ovesné vločky |
40 g | Sirup Golden |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr krémový |
2 ks | Vejce slepičí |
80 ml | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 116,3mg |
Draslík | 162,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 580,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Med včelí, Ovesné vločky, Sůl, Sýr krémový, Vejce slepičí, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sirup Golden, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skotský cheesecake s whisky a malinami postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 170 °C. |
2 | Do rendlíku dáme máslo, zlatý, nebo kukuřičný sirup a cukr, zahříváme, dokud se máslo nerozehřeje a směs není sirupovitá. Přimícháme ovocné vločky a sůl, důkladně promícháme aby byly všechny vločky pokryté směsí. |
3 | Naneseme směs na plech, který jsme vytřeli tukem a zadní stranou ji uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova 20 - 30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme chvíli chladnout. Jedním z cukrářských kroužků ( průměr 6 cm )vykrojíme 8 koleček, ze kterých budou základy cheesecake. Necháme kolečka zcela vychladnout. Troubu necháme zapnutou. |
4 | Během pečení základu přelijeme 150 g malin whisky a necháme je 30 minut marinovat. |
5 | Do velké mísy dáme smetanový sýr a crème fraîche, prošleháme, přidáme med, vejce a mouku, znovu důkladně prošleháme a nakonec do hmoty zapracujeme maliny s whisky. Hotovou náplň rozdělíme do osmi cukrářských kroužků, které jsme postavili na tukem vytřený a pečicím papírem vyložený plech. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova asi 25 - 35 minut. Necháme vychladnout a uložíme je do chladničky nejméně na 3 hodiny, ideálně přes noc. |
6 | Než budeme podávat, položíme na každý talířek upečený základ cheesecake. Vytlačíme upečenou tvarohovou hmotu z cukrářských kroužků a postavíme ji na základy. |
7 | Ozdobíme čerstvými malinami a přelijeme hustou smetanou. K dortíku můžeme podávat skleničku whisky. |