Kremrole s jablečnou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kremrole s jablečnou pěnou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63733 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
250 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Na náplň | |
---|---|
350 g | Cukr moučkový |
250 g | Jablka |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na vymazání | |
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 76,9mg |
Draslík | 67,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 22,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kremrole s jablečnou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Plech vymažeme máslem, troubu předehřejeme na 150 °C. |
2 | Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do lednice. |
3 | Odpočinuté těsto tence vyválíme, nakrájíme na pruhy a navineme na trubičky. Klademe na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Upečené kremrole necháme vychladit a plníme jablečnou pěnou. |
4 | Na pěnu oloupeme jablka, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme najemno. Vložíme spolu s cukrem a bílky do mísy a šlehačem ušleháme dotuha. |