Salát s romanescem, tuňákem, sýrem a ořechy

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1,5litryVoda pitná
    • 1lžičkaSůl
    • 220gramůRomanesco
    • 1hrstSalát Rosso
    • 1hrstSalát listový Dubáček
    • 1kusCibule červená
    • 70gramůKukuřice cukrová nakládaná
    • 2lžíceBazalka
    • 200gramůSýr balkánský
    • 3lžíceOřechy vlašské
    • 1špetkaSůl mořská
    • 1špetkaPepř bílý
    • 150gramůTuňák ve vlastní šťávě
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
40 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci si přivedeme k varu 1.5l vody se solí. Z romanesca odstraníme listy, vykrojíme tvrdý vnitřek a hlávku rozdělíme na malé růžičky. Růžičky povaříme ve vodě přibližně 5-6 minut. Pak je scedíme a vychladlé dáme do mísy.
  • 2
    Z omytých listů dvou druhů salátů setřepeme vodu, prsty je potrháme a dáme do mísy. Kousky tuňáka ve vlastní šťávě scedíme. Očistíme červenou cibuli, rozkrojíme ji na polovinu a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Cukrovou kukuřici scedíme z nálevu, odkapanou přidáme k salátu spolu s cibulí, tuňákem a bazalkovýmí lístky.
  • 3
    Do salátu nakonec přidáme na kostičky pokrájený balkánský sýr, vlašské ořechy, salát zlehka promícháme, podle chuti přidáme sůl, pepř a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.