Řezy z bramborového těsta se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z bramborového těsta se sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63747 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Na vytření a vysypání plechu | |
---|---|
1 polévková lžíce | Mouka žitná celozrnná |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Těsto | |
500 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1,5 kávová lžička | Majoránka |
6 polévková lžíce | Mouka žitná celozrnná |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Soda jedlá |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
100 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 511,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 155,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Brambory, Česnek, Kmín celý, Majoránka, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka žitná celozrnná, Mouka žitná celozrnná, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Sýr Eidam cihla 30%, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Řezy z bramborového těsta se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 190°C. Pekáč vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. |
2 | Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky česneku prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přidáme nastrouhaný sýr, na drobné kostičky pokrájené libové uzené maso, pohankovou mouka, majoránku, vejce, sůl, kmín, pepř a špetku jedlé sody. Vše řádně vymícháme, těsto dáme na připravený pečící plech a vložíme ho do středu předehřáté trouby. Bramborové těsto pečeme do zlatova, až bude mít okraje zlatavo hnědé, křupavé, je upečené. Pečeme přibližně 35-45 minut. |
3 | Těsto po mírném vychladnutí nekrájíme na řezy a teplé podáváme. Chutnají i studené. |
Poznámka
Do těsta můžeme přidat i čerstvé žampióny nebo hříbky.