Krůtí prsa v pomerančové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa v pomerančové marinádě
Krůtí prsa v pomerančové marinádě
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63751 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Krůtí prsa |
Pomerančová marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Pomeranče |
100 ml | Rajčatová šťáva |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Obloha | |
1 ks | Pomeranče |
Na podlití | |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 704,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 459,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Česnek, Hřebíček mletý, Med včelí, Olej sezamový, Pomeranče, Zázvor mletý, Pomeranče, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí prsa v pomerančové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme pomerančovou marinádu: do mísy s olejem vymačkáme šťávu z pomerančů. Přidáme k ní sójovou omáčku, med, prolisované stroužky česneku, rajčatovou šťávu, mletý zázvor, mletý hřebíček a kukuřičný škrob Maizenu. Vše v míse důkladně promícháme. Omytá a osušená krůtí prsa rozřežeme na poloviny a celá je namočíme do marinády na 6-8 hod. |
2 | Druhý den předehřejeme troubu na 200°C. Do zapékací misky dáme marinovaná krůtí prsa, podlijeme je troškou vody, mísu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Maso během pečení několikrát potřeme zbývající marinádou. Pečeme ho přibližně 35-45 minut. |
3 | Omytý a osušený pomeranč pokrájíme na měsíčky. Měkké upečené maso pokrájíme na plátky, dáme je na talíře, ozdobíme kousky pomeranče, maso přelijeme výpekem a servírujeme. |
Poznámka
Příloha: dušená rýže Basmati.