Recept

Bramborový koláč se špenátem a krůtí šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63766

Ingredience

Na vytření a vyložení formy
400 g Brambory
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
Vařený špenát
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
200 g Špenát listový čerstvý
Ostatní ingredience
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata sušená sterilovaná
200 g Sýr balkánský
0,5 kávová lžička Sůl mořská
2 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
150 g Řecký jogurt
350 g Šunka krůtí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 435kJ
7% Sacharidy 24 g
28% Tuky 21 g
55% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Bramborový koláč se špenátem a krůtí šunkou postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 190°C. Dortovou formu vytřeme olejem.

2

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, jakmile se začne vařit, vložíme do ní omyté čerstvé špenátové listy. Vaříme je jen 30 sekund, poté vytáhneme sítem a necháme dobře okapat, pak listy pokrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli a stroužky pokrájíme nadrobno. Ve větší pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme špenát, ochutíme ho solí, pepřem a pod poklicí krátce podusíme. Pánev odstavíme z plotny, po chvíli ke špenátu přimícháme rozšlehaná vejce, zakysanou smetanu, jogurt, čerstvý sýr, na nudličky pokrájené sušené rajče a na kostičky pokrájenou krůtí šunku a vše promícháme.

3

Oloupané větší brambory omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 3-4mm, které v míse promícháme se solí a kmínem, poté bramborami vyložíme dno i boky formy.

4

Špenátovou směs vyklopíme do formy a vložíme ji do středu předehřáté formy. Koláč pečeme dozlatova přibližně 45-55 minut, okraje koláče by měly být až zlatohnědé s křupavou kůrkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept