Rýžový dort s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový dort s broskvemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63769 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
Vařená rýže | |
---|---|
300 ml | Mléko plnotučné |
150 g | Rýže loupaná |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na vytření formy | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Zbylé ingredience | |
1 polévková lžíce | Javorový sirup |
2 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
50 g | PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ |
1 špetka | Skořice mletá |
250 g | Tvaroh jemný |
Příprava želatiny | |
100 ml | Mléko plnotučné sušené |
200 ml | Voda pitná |
2 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 14,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 235,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl, Skořice mletá, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Máslo čerstvé, Kokos - mletý (Kopra), Tvaroh jemný, Mléko plnotučné sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Javorový sirup nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžový dort s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Dobře umytou rýži dáme do hrnce, zalijeme ji mlékem, přidáme sůl, promícháme. Rýži uvaříme doměkka (15-20 minut podle druhu). |
2 | Dortovou formu vytřeme rozpuštěným máslem. |
3 | V míse vyšleháme jemný tvaroh s proteinovým práškem, skořicí, kokosem a javorovým sirupem. |
4 | Do hrnečku s horkou vodou (asi 200ml) namočíme plátky želatiny (podle návodu), jakmile nabobtná, vyždímeme ji a rozpustíme ve 100ml hodně teplého mléka. Poté rozpuštěnou želatinu smícháme nejdříve s 3-4 lžícemi připraveného tvarohu a tuto směs zamícháme do připraveného tvarohu. |
5 | Nakonec uvařenou rýži smícháme s tvarohem. Vzniklé rýžové těsto vyklopíme do dortové formy. Povrch uhladíme, poklademe na něj na plátky pokrájené broskve z kompotu a dort dáme do chladničky na 3-4 hodiny zatuhnout. |
Poznámka
Tip: nakrájené porce rýžového dortu před servírováním dozdobíme kvalitní čokoládovou polevou nebo pokapeme javorovým sirupem.