Recept

Rýžový dort s broskvemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63769

Ingredience

Vařená rýže
300 ml Mléko plnotučné
150 g Rýže loupaná
0,3 kávová lžička Sůl
Na vytření formy
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Zbylé ingredience
1 polévková lžíce Javorový sirup
2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
50 g PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ
1 špetka Skořice mletá
250 g Tvaroh jemný
Příprava želatiny
100 ml Mléko plnotučné sušené
200 ml Voda pitná
2 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 010kJ
7% Sacharidy 24 g
14% Tuky 10 g
1% Sodík 28 mg
21% Bílkoviny 12 g

Rýžový dort s broskvemi postup přípravy receptu:

1

Dobře umytou rýži dáme do hrnce, zalijeme ji mlékem, přidáme sůl, promícháme. Rýži uvaříme doměkka (15-20 minut podle druhu).

2

Dortovou formu vytřeme rozpuštěným máslem.

3

V míse vyšleháme jemný tvaroh s proteinovým práškem, skořicí, kokosem a javorovým sirupem.

4

Do hrnečku s horkou vodou (asi 200ml) namočíme plátky želatiny (podle návodu), jakmile nabobtná, vyždímeme ji a rozpustíme ve 100ml hodně teplého mléka. Poté rozpuštěnou želatinu smícháme nejdříve s 3-4 lžícemi připraveného tvarohu a tuto směs zamícháme do připraveného tvarohu.

5

Nakonec uvařenou rýži smícháme s tvarohem. Vzniklé rýžové těsto vyklopíme do dortové formy. Povrch uhladíme, poklademe na něj na plátky pokrájené broskve z kompotu a dort dáme do chladničky na 3-4 hodiny zatuhnout.

Poznámka

Tip: nakrájené porce rýžového dortu před servírováním dozdobíme kvalitní čokoládovou polevou nebo pokapeme javorovým sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept