Bylinkový bulgur s cherry rajčaty, kozím sýrem a dubáčkem

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
7 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
20 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Světlejší bulgur dáme do hrnce, zalijeme ho studenou, mírně osolenou vodou, a necháme hodinu nabobtnat.
  • 2
    Omyjeme listy salátu a bylinky - máty, kopr a petrželku. Bylinky okrájíme nadrobno, salátové listy potrháme na menší kusy. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny, omytou salátovou okurku podélně rozkrojíme, pak nakrájíme plátky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na tenké kroužky.
  • 3
    Nabobtnalý bulgur dáme do mísy, pokapeme ho olivovým olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme. Přidáme bylinky, salátové listy, rajčata, okurku a vše dobře promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Salát na míse posypeme rozdrobeným kozím sýrem a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.