Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63782

Ingredience

1 ks Bobkový list
450 g Brambory sladké (Batáty)
100 g Celer řapíkatý
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
200 g Fazole červené
2 ks Karotka
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Olej sezamový
0,3 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl mořská
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 191kJ
15% Sacharidy 54 g
3% Tuky 2 g
30% Sodík 596 mg
24% Bílkoviny 14 g

Fazolačka s batáty postup přípravy receptu:

1

Den předem namočíme do studené vody červené fazole.

2

Oloupaný menší batát omyjeme, polovinu nakrájíme na malé kostky (ty se během vaření rozvaří), druhou polovinu na větší kostky. Očištěnou karotku a kousek řapíkatého celeru nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno.

3

Druhý den v hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme všechnu zeleninu kromě batátu a fazolí. Vše za stálého míchání krátce osmažíme, pak přidáme namočené fazole, kostičky batátu, vodu, sůl, pepř, bobkový list, majoránku a loupaná rajčata. Polévku vaříme pod poklicí minimálně 1 hodinu. Během vaření ji několikrát promícháme. Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, pokrájíme na tenké proužky a vložíme je přibližně v polovině vaření do polévky. Očištěné stroužky česneku prolisujeme a před dovařením polévky je přidáme do polévky na dochucení.

4

Polévka by měla být hustá, podáváme ji horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept