Fazolačka s batáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolačka s batáty
Fazolačka s batáty
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63782 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
450 g | Brambory sladké (Batáty) |
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole červené |
2 ks | Karotka |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory sladké (Batáty), Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole červené, Karotka, Majoránka, Olej sezamový, Pepř bílý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolačka s batáty postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočíme do studené vody červené fazole. |
2 | Oloupaný menší batát omyjeme, polovinu nakrájíme na malé kostky (ty se během vaření rozvaří), druhou polovinu na větší kostky. Očištěnou karotku a kousek řapíkatého celeru nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno. |
3 | Druhý den v hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme všechnu zeleninu kromě batátu a fazolí. Vše za stálého míchání krátce osmažíme, pak přidáme namočené fazole, kostičky batátu, vodu, sůl, pepř, bobkový list, majoránku a loupaná rajčata. Polévku vaříme pod poklicí minimálně 1 hodinu. Během vaření ji několikrát promícháme. Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, pokrájíme na tenké proužky a vložíme je přibližně v polovině vaření do polévky. Očištěné stroužky česneku prolisujeme a před dovařením polévky je přidáme do polévky na dochucení. |
4 | Polévka by měla být hustá, podáváme ji horkou. |