Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63788

Ingredience

50 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
1 ks Brambory
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
300 g Hovězí maso vařené
1 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Křen
100 g Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
300 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
200 g Zakysaná smetana
200 g Zelí hlávkové bílé
2 stroužek Česnek
300 g červená řepa vařená

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 722kJ
6% Sacharidy 20 g
33% Tuky 25 g
52% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Tradiční boršč postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrcený česnek, na kostičky nakrájenou slaninu a orestujeme.

2

Do základu přisypeme očištěnou, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, nakrájená rajčata a zvolna restujeme. Poté přidáme nakrájené zelí, bramboru a maso nakrájené na kostky. Podlijeme vývarem, vložíme celé koření (nejlépe v plátýnku nebo v sítku) a vaříme do změknutí zeleniny.

3

Nakonec přidáme vařenou, oloupanou, na kostky nakrájenou řepu. Polévku dochutíme a při podávání doplníme zakysanou smetanou, do níž jsme vmíchali jemně nastrouhaný křen a nasekanou pažitku.

Poznámka

Červenou řepu uvaříme předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept