Recept

Jarní vitamínový salát s chřestem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63794

Ingredience

Vařený chřest
1 ks Bobkový list
300 g Chřest zelený
0,3 ks Citrony
3 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
350 ml Voda pitná
50 ml Víno bílé
Ostatní suroviny
1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
4 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
3 špetka Sůl mořská
250 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 138kJ
5% Sacharidy 19 g
21% Tuky 16 g
20% Sodík 398 mg
24% Bílkoviny 14 g

Jarní vitamínový salát s chřestem postup přípravy receptu:

1

Zelený omytý chřest omyjeme, pokud je mladý, neloupeme ho, jen odkrojíme tvrdé spodní části a pokrájíme ho na kousky asi 5cm dlouhé. Očištěné červené zelí nakrájíme na tenké nudličky. Jarní menší cibuli očistíme a pokrájíme ji na kolečka.

2

Do hrnce s troškou vody dáme bobkový list, bílé víno, nové koření, celý pepř a 1/4 omytého, chemicky neošetřeného citrónu. Do hrnce nad horkou vodní hladinu posadíme síto, na něj poklademe kousky chřestu a pod poklicí chřest vaříme přibližně 3-4 minuty, podle tloušťky stonků.

3

Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, na zkus uvařený horký chřest přidáme k cibuli a krátce vše orestujeme. Přimícháme červené zelí, podle chuti vše osolíme, posypeme bílým pepřem a hned salát dáme na talíře. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem Gran Moravia a teplý servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept