Pražma s lilkovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma s lilkovým salátem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63798 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pražma zlatá |
100 g | Rajčata Cherry |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 498,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 533,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Lilek, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pražma zlatá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pražma s lilkovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme a celé položíme na rozpálený gril. Grilujeme je ze všech stran asi 20 až 25 minut. Grilované lilky necháme zchladnout, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky. |
2 | Oloupaný stroužek česneku, jarní cibulku a lístky čerstvé bazalky nasekáme najemno, omytá rajčátka nakrájíme na menší kousky. Všechny přísady důkladně promícháme, ještě teplé dochutíme šťávou z poloviny citronu, pokapeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Znovu vše dobře promícháme a podáváme k pečené rybě. |
3 | Pražmy nafiletujeme. Kůži zlehka nařízneme, aby se ryba lépe vypekla, filety osolíme a opepříme. Pečeme je na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve kůží dolů. Lehce je přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně, a přidáme asi 2 větvičky čerstvého rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme, odstavíme z ohně a necháme dojít. |
Poznámka
Při podávání můžeme rybu ozdobit jedlými květy. Hodí se fialka či květenství pažitky.