Jednoduchý recept

Pražma s lilkovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63798

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Pražma zlatá
100 g Rajčata Cherry
2 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl mořská
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 89 kcal
Kilojoule 371kJ
4% Sacharidy 13 g
8% Tuky 6 g
25% Sodík 503 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pražma s lilkovým salátem postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme a celé položíme na rozpálený gril. Grilujeme je ze všech stran asi 20 až 25 minut. Grilované lilky necháme zchladnout, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky.

2

Oloupaný stroužek česneku, jarní cibulku a lístky čerstvé bazalky nasekáme najemno, omytá rajčátka nakrájíme na menší kousky. Všechny přísady důkladně promícháme, ještě teplé dochutíme šťávou z poloviny citronu, pokapeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Znovu vše dobře promícháme a podáváme k pečené rybě.

3

Pražmy nafiletujeme. Kůži zlehka nařízneme, aby se ryba lépe vypekla, filety osolíme a opepříme. Pečeme je na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve kůží dolů. Lehce je přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně, a přidáme asi 2 větvičky čerstvého rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme, odstavíme z ohně a necháme dojít.

Poznámka

Při podávání můžeme rybu ozdobit jedlými květy. Hodí se fialka či květenství pažitky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept