Barevné střepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevné střepy
Barevné střepy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63800 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
390 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr moučkový |
230 g | Kukuřičný sirup |
0,5 kávová lžička | Potravinářská barva |
0,1 kávová lžička | Potravinářská příchuť |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičný sirup, Potravinářská barva, Potravinářská příchuť nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Barevné střepy postup přípravy receptu:
1 | Vyložíme pečicí plech alobalem postříkaným olejem ve spreji, nebo silikonovou podložkou. |
2 | Do středně velkého rendlíku nalijeme 120 ml vody, přidáme krupicový cukr a kukuřičný sirup, smícháme a na středně velkém ohni mícháme, dokud se cukr nerozpustí. navlhčíme štětec a roztok na stěnách rendlíku setřeme, tím zabráníme tvorbě krystalů. Když začne svařit sirup, vložíme do rendlíku cukrářský teploměr. Vaříme za občasného míchání, dokud nám teploměr neukáže teplotu 149 °C. Odstavíme rendlík, počkáme až přestane sirup bublat a vmícháme zvolenou potravinářskou barvu a příchuť. Pokud chceme mít z jedné dávky sirupu střepy dvou barev, přelijeme polovinu sirupu do jiného rendlíku a do každého rendlíku vmícháme jinou barvu. Pracujeme rychle, aby nám hmota v rendlících neztuhla. Stejným způsobem můžeme vyrobit střepy s odlišnou příchutí. |
3 | Nalijeme horký sirup na plech v tenké vrstvě a při pokojové teplotě necháme vychladnout. Oddělíme ztuhlou hmotu od alobalu a nárazem na pracovní desku nebo údery rukojetí nože ji rozlámeme. Nasypeme moučkový cukr do uzavíratelného plastového sáčku, přidáme střepy a potřásáme sáčkem, dokud se střepy cukrem neobalí. Získáme 500 gramů tradičních amerických bonbonů, které se často dávají jako dárek o Vánocích. Pokud je uchováváme v uzavřené vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě, vydrží i několik měsíců. |