Recept

Mexické pikantní fazolové burrito

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63806

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
150 g Fazole červené sterilované
70 g Kukuřice cukrová nakládaná
2 špetka Kurkuma
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika červená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
50 g Sýr kozí
1 kávová lžička Sůl mořská
150 g rýže basmati vařená
2 stroužek Česnek
1 ks Šalotka
Na dochucení rajčat
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl bylinková
Příloha
2 ks Tortilla

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 322kJ
26% Sacharidy 93 g
8% Tuky 6 g
68% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Mexické pikantní fazolové burrito postup přípravy receptu:

1

Očistíme červenou cibuli, šalotku, stroužky česneku a pokrájíme je nadrobno. Omyté papriky a chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky a chilli posekáme nadrobno. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky.

2

V hluboké pánvi si rozehřejeme olej, na něm si osmažíme cibuli s česnekem dozlatova. Přidáme papriky, chilli papričku a pod poklicí papriky podusíme. Papriky posypeme kurkumou, přidáme uvařenou rýži a znovu vše promícháme. Pak k rýži přidáme červené fazole z konzervy, cukrovou kukuřici, směs za stálého míchání dochutíme solí a pepřem. Pod poklicí vše podusíme další 2 minuty. Nakonec do fazolového burrita zamícháme rozdrobený kozí sýr.

3

Hotové pikantní burrito dáme do talířů, ozdobíme je pokrájenými rajčaty, které dochutíme solí, pepřem a hned teplé jídlo servírujeme s tortillami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept