Recept

Fondánové malinovoarašídové bonbony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 63820

Ingredience

340 g Arašídová poleva
90 g Arašídová pomazánka
2 polévková lžíce Cukr moučkový
450 g Fondán
0,1 kávová lžička Kyselina citronová
0,1 kávová lžička Potravinářská barva
0,3 kávová lžička Potravinářská příchuť
0,1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 405kJ
16% Sacharidy 59 g
13% Tuky 10 g
5% Sodík 106 mg
7% Bílkoviny 4 g

Fondánové malinovoarašídové bonbony postup přípravy receptu:

1

Rozdělíme si 450 gramů tradičního fondánu ( jeho přípravu popisuji v receptu - Tradiční fondán )na dvě poloviny. Poprášíme pracovní plochu moučkovým cukrem a jednu polovinu pořádně prohněteme se solí a arašídovou pomazánkou. Hněteme, dokud není hmota hladká a arašídová pomazánka ve hmotě rovnoměrná. Zabalíme hmotu do potravinářské folie a odložíme.

2

Ve druhé polovině hmoty důkladně zapracujeme kyselinu citronovou, malinovou příchuť a několik kapek purpurové a červené potravinářské barvy.

3

Rozválíme malinový fondán mezi archy pečicího papíru na tenký plát o rozměrech asi 15 x 30 cm. Pak stejným způsobem rozválíme arašídový fondán a oba pláty necháme v chladničce ztuhnout.

4

Malinový plát opatrně položíme na arašídový a oba pláty k sobě přitlačíme válečkem. Rozpůlíme obdélník na dva čtverce o rozměrech 15 x 15 cm, čtverce položíme na sebe a nakrájíme 36 bonbonů o rozměrech 2,5 x 2,5 cm. Zdá-li se nám fondán ještě příliš měkký, necháme ho ještě znovu ztuhnout v chladničce.

5

Rozehřejeme polevu s příchutí arašídové pomazánky v mikrovlnné troubě. Fondánové bonbony jednotlivě máčíme v polevě a odkládáme je na pečicí papír. Dokud poleva neztuhne, můžeme bonbony posypat třeba najemno nakrájeným mrazem sušeným bobulovým ovocem, nebo arašídy. Polevu necháme zcela ztuhnout při pokojové teplotě a můžeme podávat.

6

V uzavřené vzduchotěsné nádobě nám bonbony vydrží při pokojové teplotě až 14 dní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept