Fondán v čokoládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fondán v čokoládě
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63824 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
340 g | Čokoláda hořká |
170 g | Fondán |
30 g | Máslo čerstvé |
0,1 kávová lžička | Potravinářská barva |
0,1 kávová lžička | Potravinářská příchuť |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 12,3mg |
Draslík | 15,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Fondán, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářská barva, Potravinářská příchuť nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Fondán v čokoládě postup přípravy receptu:
1 | Naneseme temperovanou čokoládu do 24 formiček na bonbony ( prohlubně musí být dostatečně hluboké ), necháme mírně ztuhnout a formičky obrátíme, aby odkapala nadbytečná čokoláda. Necháme zcela ztuhnout. Temperovanou čokoládu používáme proto, že bonbony půjdou z formiček snadno vyklopit a budou krásně lesklé, čehož při použití pouze rozehřáté čokolády nedocílíme. |
2 | Hněteme fondán s 30 ti gramy změklého másla pomocí kuchyňského robotu, dokud není měkký a hladký. když se nám zdá příliš tuhý, nebo když máme rádi silnější máslovou příchuť, můžeme přidat dalších 30 gramů másla. Rozdělíme hmotu na tolik dílů, kolik chceme mít příchutí a barev a do každého dílu zapracujeme malé množství příchuti a barviva. |
3 | naneseme fondán do formiček s vrstvou čokolády tak, aby nám nahoře zůstal ještě prostor pro přelití náplně čokoládou. Formičky uložíme na dvacet minut do chladničky a necháme máslový fondán ztuhnout. |
4 | Přelijeme náplň rozehřátou čokoládou a při pokojové teplotě necháme tuhnout, pak formičky uložíme na deset minut do chladničky. Poté bonbony opatrně vyklopíme z formiček, necháme dojít do pokojové teploty a můžeme servírovat. |
5 | Ve vzduchotěsné nádobě uložené v chladničce nám bonbony vydrží až dva týdny, nejlepší chuť a konzistenci ale mají při pokojové teplotě. |
Poznámka
Můžeme zvolit příchuti a barvy dle vlastní chuti a nálady, nejlépe se však hodí ovocné příchuti a příchuť máty.