Jednoduchý recept

Tatarák z telecího s marinovaným fenyklem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63832

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Dijonská hořčice
250 g Fenykl sladký - hlíza
1 hrst Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
200 g Telecí svíčková

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 100 kcal
Kilojoule 419kJ
0% Sacharidy 2 g
8% Tuky 6 g
8% Sodík 162 mg
18% Bílkoviny 10 g

Tatarák z telecího s marinovaným fenyklem postup přípravy receptu:

1

Telecí svíčkovou ostrým nožem najemno naškrábeme. Přidáme trochu dijonské hořčice, omytou, nasekanou pažitku a ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a olivovým olejem. Maso dochutíme jemně, ne příliš výrazné.

2

Čerstvé hlízy fenyklu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky fenyklu potom marinujeme ve směsi citronové šťávy, olivového oleje, špetky soli a mletého pepře.

3

Listy koriandru rozmixujeme na hladkou emulzi (můžeme dochutit koriandrovým olejem - není to však nutné.)

4

Do kuchyňského tvořítka dáme nejdříve vrstvu telecího tataráku, doplníme marinovaným fenyklem a zdobíme koriandrovou emulzí.

Poznámka

Na tatarák můžeme použít i telecí hřbet. K marinování fenyklu můžeme použít i směs citrusových šťáv (z limetky, pomeranče.)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept