Jednoduchý recept

Baby špenát s vepřovým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63833

Ingredience

150 g Baby špenát
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
50 ml Olej z vlašských ořechů
1 hrst Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Rajčata sušená sterilovaná
1 špetka Sůl
1 ks Vepřové koleno vařené

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 960kJ
3% Sacharidy 10 g
28% Tuky 21 g
5% Sodík 93 mg
5% Bílkoviny 3 g

Baby špenát s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme zálivku: v misce vyšleháme tekutý med (pokud není dostatečně tekutý, krátce jej zahřejeme) s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí do hladké emulze.

2

Ořechy krátce orestujeme na pánvi.

3

Do mísy vsypeme dobře omyté mladé špenátové listy a ochutíme je zálivkou. Přidáme sušená (nebo polosušená) rajčata, orestované ořechy a na kousky nakrájené, předem uvařené vepřové koleno. Vše zlehka promícháme.

Poznámka

Při podávání můžeme přidat i plátek opečeného toastového chleba nebo jiné pečivo, podle chuti pár kapek ořechového oleje nebo dýňová semínka na ozdobu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept