Křupavé pohankovo-mandlové keksy

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
121 mg
Cukr
119 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme pohankovou a mandlovou mouku, přidáme do ní mletý zázvor, sůl, pepř, sypkou směs promícháme, pak přidáme vlahou vodu, vejce a utřené stroužky česneku. Znovu vše promícháme a na pomoučeném vále rukama vypracujeme polotuhé těsto. Vytvarujeme ho do malého obdélníku, těsto vložíme mezi dvě vrstvy pečícího papíru a válečkem rozválíme na velmi tenkou placku silnou okolo 2-3mm.
  • 2
    Poté rozválené těsto i s pečícím papírem položíme na plech, vrchní pečíci papír opatrně odstraníme, pak rádýlkem těsto nakrájíme na trojúhelníčky nebo čtverečky. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby. Korpus pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
  • 3
    Po vychladnutí nakrájené keksy od sebe oddělíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.