Recept

Křupavé pohankovo-mandlové keksy

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63836

Ingredience

180 g Mouka mandlová
200 g Mouka pohanková
2 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
0,3 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
Na posypání válu
0,5 polévková lžíce Mouka pohanková

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 954kJ
9% Sacharidy 34 g
10% Tuky 7 g
5% Sodík 94 mg
13% Bílkoviny 7 g

Křupavé pohankovo-mandlové keksy postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme pohankovou a mandlovou mouku, přidáme do ní mletý zázvor, sůl, pepř, sypkou směs promícháme, pak přidáme vlahou vodu, vejce a utřené stroužky česneku. Znovu vše promícháme a na pomoučeném vále rukama vypracujeme polotuhé těsto. Vytvarujeme ho do malého obdélníku, těsto vložíme mezi dvě vrstvy pečícího papíru a válečkem rozválíme na velmi tenkou placku silnou okolo 2-3mm.

2

Poté rozválené těsto i s pečícím papírem položíme na plech, vrchní pečíci papír opatrně odstraníme, pak rádýlkem těsto nakrájíme na trojúhelníčky nebo čtverečky. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby. Korpus pečeme přibližně 15 minut dozlatova.

3

Po vychladnutí nakrájené keksy od sebe oddělíme a podáváme.

Poznámka

Tip: ke kesům podáváme různé omáčky. Například je vhodná špenátová příloha se sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept