Třešně s fondánem v čokoládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešně s fondánem v čokoládě
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63838 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
450 g | Čokoláda hořká |
450 g | Fondán |
0,5 kávová lžička | Invertáza |
0,1 kávová lžička | Potravinářská barva |
0,5 kávová lžička | Potravinářská příchuť |
280 g | Třešně koktejlové |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 44,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 21,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Třešně koktejlové, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Fondán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Invertáza, Potravinářská barva, Potravinářská příchuť nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Třešně s fondánem v čokoládě postup přípravy receptu:
1 | Třicet třešní v marasce - koktejlové třešně scedíme a tekutinu odložíme. Na vrstvě papírových utěrek třešně osušíme. |
2 | Přivedeme k varu vodu ve spodní části nádoby na vaření v páře. Do horní části dáme fondán a rozehřejeme ho za stálého míchání. Vložíme do fondánu cukrářský teploměr a zahříváme dál, dokud neohřejeme fondán na 71 °C. Nádobu odstavíme a vmícháme do fondánu invertázu, půl lžičky mandlové příchuti a můžeme, ale nemusíme přidat pár kapek růžové potravinářské barvy. Uchopíme třešni za stopku a namočíme ji do fondánu. Vytáhneme, necháme okapat a odložíme ji na plech vyložený pečicím papírem, stopkou přímo nahoru. Celý postup zopakujeme se všemi třešněmi. Když fondán příliš zhoustne, znovu ho zahřejeme a přidáme 1-2 lžíce tekutiny z třešní. Necháme fondán na třešních zcela ztuhnout při pokojové teplotě, asi 10 minut. |
3 | Po ztuhnutí fondánu namáčíme třešně do temperované čokolády tak, abychom čokoládou zakryli fondán až ke stopce. Nesmíme nechat ani kousek fondánu nezakrytý, protože fondán by po změknutí bonbonu vytekl, proto máčíme opravdu pečlivě a důkladně. Necháme čokoládu na třešních při pokojové teplotě ztuhnout a pak je musíme zhruba týden nechat v uzavřené vzduchotěsné nádobě, dokud fondán nepřejde díky invertáze do tekutého stavu. Čekání je dlouhé, ale odměna sladká. našich 30 bonbonů pak můžeme dále skladovat v uzavřené vzduchotěsné nádobě dalších čtrnáct dní. |