Pyré z červené řepy s jablkem, s hruškou a feta sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pyré z červené řepy s jablkem, s hruškou a feta sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63844 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Červená řepa |
0,5 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1 ks | Hrušky |
1 ks | Jablka |
50 g | Oříšky piniové |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
100 g | Sýr Feta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 499,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 63,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Hrušky, Jablka, Oříšky piniové, Sirup javorový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pyré z červené řepy s jablkem, s hruškou a feta sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omytou červenou řepu dáme do kastrólku, zalijeme ji vodou a uvaříme ji doměkka. Vaříme ji přibližně 25 minut. |
2 | Uvařenou řepu oloupeme, pokrájíme ji na koustky a dáme do mixéru. Omyté oloupané ovoce jablko a hrušku nastrouháme a přidáme k řepě. Ještě přidáme javorový sirup, citrónovou šťávu a vše rozmixujeme na husté pyré. |
3 | Pyré rozdělíme do misek, povrch posypeme ořechy, rozdrobeným feta sýrem a podáváme. |