Jednoduchý recept

Jablkový horký dezert

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63867

Ingredience

1,5 polévková lžíce Borůvky
2 ks Jablka
2 polévková lžíce Maliny
1 polévková lžíce Med akátový
1 polévková lžíce Oříšky piniové
1 polévková lžíce Sirup malinový
80 g Sýr Lučina - termizovaný

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 279kJ
11% Sacharidy 39 g
21% Tuky 16 g
0% Sodík 2 mg
11% Bílkoviny 6 g

Jablkový horký dezert postup přípravy receptu:

1

V misce vymícháme Lučinu s medem na jemný krém. Pak do krému přidáme čerstvé omyté a osušené borůvky.

2

Omytá baculatá jablka osušíme, odřežeme vršek se stopkou a jadřinec i s trochou dužiny vykrojíme ostrým nožem. Do vzniklého otvoru vložíme lžičkou připravený krém, povrch krému ozdobíme omytými malinami a ořechy. Jablka poklademe na pekáček a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut (podle velikosti a trouby).

3

Upečená jablka dáme na dezertní talířky, pokapeme je malinovým sirupem a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept