Jablkový horký dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový horký dezert
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63867 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Borůvky |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Maliny |
1 polévková lžíce | Med akátový |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 polévková lžíce | Sirup malinový |
80 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 282,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 120,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Jablka, Maliny, Oříšky piniové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Med akátový, Sirup malinový, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablkový horký dezert postup přípravy receptu:
1 | V misce vymícháme Lučinu s medem na jemný krém. Pak do krému přidáme čerstvé omyté a osušené borůvky. |
2 | Omytá baculatá jablka osušíme, odřežeme vršek se stopkou a jadřinec i s trochou dužiny vykrojíme ostrým nožem. Do vzniklého otvoru vložíme lžičkou připravený krém, povrch krému ozdobíme omytými malinami a ořechy. Jablka poklademe na pekáček a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut (podle velikosti a trouby). |
3 | Upečená jablka dáme na dezertní talířky, pokapeme je malinovým sirupem a hned horké servírujeme. Dobrou chuť. |