Karobový dezert s jogurtovou polevou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší pečící plech (asi 20x20cm) vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme 180°C.
  • 2
    Do mísy nasypeme špaldovou mouku, přídáme karob, sůl a kypřící prášek. Omyté oloupané jablko jemně nastrouháme do mísy k mouce, přidáme javorový sirup, med, mírně rozšlehané vejce a olej. Těsto vymícháme dohladka, pak ho nalejeme na připravený plech a pečeme pouze 10 minut.
  • 3
    Mezitím si připravíme krém: v misce si vymícháme zakysanou smetanu s jogurtem, Lučinou, zlatým sirupem, medem a rozšlehaným vejcem. Čerstvé višně omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Čokoládu si pokrájíme na malé kousky.
  • 4
    Těsto po 10 minutách vytáhneme z trouby, přelejeme ho krémem po celé ploše, poklademe na něj višně, posypeme čokoládou a znovu ho dáme péct. Pečeme ha dalších 20-25 minut .
  • 5
    Upečený dezert necháme vychladnout, pak ho dáme do chladničky minimálně na 3 hodiny, aby pořádně ztuhnul.
  • 6
    Pak ho nakrájíme na porce a sservírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.