Karobový dezert s jogurtovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karobový dezert s jogurtovou polevou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63895 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 ks | Jablka |
5 polévková lžíce | Karob |
2 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Med včelí |
200 g | Mouka špaldová |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 špetka | Sůl mořská |
2 ks | Vejce slepičí |
Krém | |
1,5 polévková lžíce | Čokoláda 70% kakao |
1 polévková lžíce | Med včelí |
250 g | Řecký jogurt |
1 polévková lžíce | Sirup Golden |
5 polévková lžíce | Sýr Lučina - termizovaný |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Višně |
50 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 93,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 159,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Karob, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Olej slunečnicový, Sirup javorový, Vejce slepičí, Med včelí, Vejce slepičí, Višně, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka špaldová, Sůl mořská, Čokoláda 70% kakao, Řecký jogurt, Sirup Golden, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Karobový dezert s jogurtovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Menší pečící plech (asi 20x20cm) vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme 180°C. |
2 | Do mísy nasypeme špaldovou mouku, přídáme karob, sůl a kypřící prášek. Omyté oloupané jablko jemně nastrouháme do mísy k mouce, přidáme javorový sirup, med, mírně rozšlehané vejce a olej. Těsto vymícháme dohladka, pak ho nalejeme na připravený plech a pečeme pouze 10 minut. |
3 | Mezitím si připravíme krém: v misce si vymícháme zakysanou smetanu s jogurtem, Lučinou, zlatým sirupem, medem a rozšlehaným vejcem. Čerstvé višně omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Čokoládu si pokrájíme na malé kousky. |
4 | Těsto po 10 minutách vytáhneme z trouby, přelejeme ho krémem po celé ploše, poklademe na něj višně, posypeme čokoládou a znovu ho dáme péct. Pečeme ha dalších 20-25 minut . |
5 | Upečený dezert necháme vychladnout, pak ho dáme do chladničky minimálně na 3 hodiny, aby pořádně ztuhnul. |
6 | Pak ho nakrájíme na porce a sservírujeme. |