Jednoduchý recept

Rychlý makovec

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rychlý makovec 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63897

Ingredience

210 g Cukr krupice
1 balení Kypřicí prášek do pečiva
320 ml Mléko polotučné
210 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mák mletý
60 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 209kJ
10% Sacharidy 36 g
18% Tuky 13 g
1% Sodík 25 mg
14% Bílkoviny 8 g

Rychlý makovec postup přípravy receptu:

1

V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vše dobře promísíme a těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.

2

Makovec pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 20-25 minut. Jeslti je upečený, zjistíme zapíchnutím špejle do těsta - pokud se těsto na špejli nelepí, je makovec pečený.

Poznámka

Aby makovec nebyl vysušený, můžeme povrch po vychladnutí přelít citronovou polevou. Pro dospělé můžeme použít likér, skvělý je Grand Marnier, Amaretto apod. Dětem můžeme makovec podávat se zrmzlinou nebo s čokoládovou pěnou.

Komentáře a hodnocení

 
beda223
Rychlý makovec
výborné a na vršek čerstvou ušlehanou šlehačkutongue
 
vaclava.slachova@seznam.cz
Rychlý makovec
Tohle dělávala tetina Jarča, je to jako vzpomínka na dětství.grin
 
vaclava.slachova@seznam.cz
Rychlý makovec
Tohle dělávala tetina Jarča, je to jako vzpomínka na dětství.grin
 
vaclava.slachova@seznam.cz
Rychlý makovec
Tohle dělávala tetina Jarča, je to jako vzpomínka na dětství.grin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept