Jednoduchý recept

Bliny se zakysanou smetanou a kaviárem

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63900

Ingredience

1 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Droždí
2 polévková lžíce Kaviár
1 ks Kopr čerstvý
250 ml Mléko plnotučné
200 g Mouka pohanková
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 859kJ
13% Sacharidy 48 g
31% Tuky 23 g
26% Sodík 524 mg
26% Bílkoviny 14 g

Bliny se zakysanou smetanou a kaviárem postup přípravy receptu:

1

Do vlažného mléka přidáme droždí, lžičku cukru a rozmícháme. Osolíme, přisypeme pohankovou mouku, přidáme žloutek a znovu promícháme.

2

Z bílku vyšleháme tuhý sníh a zlehka přimícháme k těstu. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout - bude kynout 15-20 minut, mělo by zdvojnásobit svůj objem.

3

Rozehřejeme lívanečník nebo větší pánev, vymažeme máslem (nebo olejem) a smažíme lívance (na pánvi pečeme malé placičky). Opékáme je z obou stran dozlatova.

4

Bliny podáváme teplé, s lžící zakysané smetany a trochou kaviáru.

5

Ozdobíme plátkem omytého citronu a snítkou kopru.

Poznámka

K doplnění se hodí například tatarák z lososa nebo uzená ryba. Bliny můžeme podávat i nasladko - např. s trochou zavařeniny a tvarohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept