Ceviche - marinované kousky syrových ryb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ceviche - marinované kousky syrových ryb
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63909 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citronová tráva |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
3 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
250 g | Platýz - filety |
1 špetka | Sůl |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 778,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 177,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová tráva, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Limetka, Omáčka rybí, Platýz - filety, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.

Ceviche - marinované kousky syrových ryb postup přípravy receptu:
1 | Rybí maso zbavené kůže a kostí nakrájíme na větší kostky nebo na plátky. Rozložíme je na talíř tak, aby se nepřekrývaly, a krátce marinujeme. |
2 | Marinádu připravíme z limetkové šťávy vymačkané ze 3 limetek a nasekané chilli papričky, přidáme najemno nasekaný česnek, koriandr, nasekaný kousek citronové trávy, nastrouhaný oloupaný zázvor, trochu třtinového cukru a rybí omáčky (můžeme dosolit podle chuti). Omáčka by měla být lehce pikantní, sladkokyselá, poměr ingrediencí ale můžeme upravit podle vlastní chuti. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Můžeme popužít různé druhy mořských ryb, např. halibuta nebo mořského vlka. Ceviche podáváme se směsí salátů, s nakrájenou okurkou, ale i rajčaty nebo jinou zeleninou, přelité trochou marinády. Můžeme vhodně doplnit tortillou nebo bramborami, i sladkými. Pochoutku ze syrových ryb nemůžeme dlouho uchovávat, proto připravíme vždy jen takové množství, které jsme schopni najednou zkonzumovat.