Jednoduchý recept

Quiche s pórkem a slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63914

Ingredience

Těsto
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
25 ml Voda pitná
Náplň
150 g Anglická slanina
125 ml Mléko plnotučné
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Pórek
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na vaření pórku
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 954 kcal
Kilojoule 3 991kJ
15% Sacharidy 55 g
96% Tuky 72 g
36% Sodík 721 mg
39% Bílkoviny 22 g

Quiche s pórkem a slaninou postup přípravy receptu:

1

Z hladké mouky, másla, vejce, vody a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které necháme 2 hodiny odležet v chladu.

2

Potom těsto rozválíme a vložíme do kulaté koláčové formy. Dno těsta propícháme vidličkou, přikryjeme alobalem a nasypeme na něj suché fazole či jinou luštěninu jako zátěž. Pečeme cca 10–15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Korpus necháme vychladnout.

3

Po vychladnutí můžeme korpus plnit. Omytý pórek nakrájíme, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, opražíme na pánvi a přidáme k pórku. Promícháme, naneseme na předpečený korpus a zalijeme zálivkou umíchanou ze smetany, mléka a vajec, kterou jsme jen mírně osolili a opepřili. (Před zapékáním můžeme koláč ještě posypat strouhaným sýrem typu gruyer, čedar či camembert - není to však nutné.) Quiche pečeme dalších asi 25 minut.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept