Květák římský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák římský
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6392 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Provensálské koření |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 780,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 82,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Květák, Oregano sušené, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Květák římský postup přípravy receptu:
1 | Na kousky nakrájený česnek osmahneme na oleji a zakápneme vodou, aby nezhořkl. |
2 | Přidáme syrový květák nakrájený na růžičky, nasekanou petrželku a opečeme, dokud se olej nevsákne. Podlijeme vodou, okořeníme, osolíme a vmícháme protlak. |
3 | Do změknutí dusíme, hotový pokrm posypeme parmazánem a podáváme. |