Jablenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablenky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63932 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
500 g | Jablka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Mléko polotučné |
5 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na smažení | |
---|---|
80 ml | Olej rostlinný |
Na obalení | |
3 ks | Cukr skořicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 191,4mg |
Draslík | 342,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 283,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Cukr skořicový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablenky postup přípravy receptu:
1 | Jablka zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Z bílků a soli ušleháme pevný sníh, vmícháme cukr, mouku s kypřicím práškem, mléko, žloutky a do těsta vmícháme jablka. Zlehka zamícháme, na rozpáleném oleji tvoříme placičky a smažíme z obou stran dozlatova. |
3 | Ještě horké placičky obalujeme ve skořicovém cukru. |