Tradiční galety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tradiční galety
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6394 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
250 g | Sýr Eidam cihla 30% |
5 ks | Vejce slepičí |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 565,5mg |
---|---|
Cholesterol | 338,8mg |
Draslík | 97,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 353,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tradiční galety postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku a sůl, postupně přiléváme vodu a nakonec přidáme jedno vajíčko. Těsto necháme hodinu uležet. |
2 | Na mírném ohni a pánvi jen lehce potřené olejem pečeme tenké placky. |
3 | Usmažíme na zbylém oleji čtyři volská oka. Doprostřed každé galety dáme strouhaný sýr, šunku a volské oko. |
4 | Okraje galety přehneme ze čtyř stran do středu, vznikne čteverec, ihned podáváme. |