Jednoduchý recept

Tradiční galety

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6394

Ingredience

300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej stolní
250 g Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
750 ml Voda pitná
250 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 718kJ
16% Sacharidy 57 g
34% Tuky 25 g
8% Sodík 167 mg
85% Bílkoviny 48 g

Tradiční galety postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku a sůl, postupně přiléváme vodu a nakonec přidáme jedno vajíčko. Těsto necháme hodinu uležet.

2

Na mírném ohni a pánvi jen lehce potřené olejem pečeme tenké placky.

3

Usmažíme na zbylém oleji čtyři volská oka. Doprostřed každé galety dáme strouhaný sýr, šunku a volské oko.

4

Okraje galety přehneme ze čtyř stran do středu, vznikne čteverec, ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept