Jednoduchý recept

Zlomková preclíková čokoláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63942

Ingredience

100 g Preclík sezamový
1 kávová lžička Sůl mořská
170 g Tofé
500 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 696kJ
13% Sacharidy 46 g
29% Tuky 22 g
24% Sodík 481 mg
10% Bílkoviny 6 g

Zlomková preclíková čokoláda postup přípravy receptu:

1

Vyložíme plech alobalem, nebo pečicím papírem. Nalámeme, nebo nakrájíme preclíky a tofé. Asi 40 gramů máslového tofé a 20 gramů preclíků odložíme, zbývající preclíky a tofé vmícháme do rozehřáté temperované tmavé, nebo mléčné čokolády.

2

Nalijeme směs na plech na kterém ji rozetřeme do asi 6 mm tenké vrstvy. Celý plech nemusí být pokrytý.

3

Posypeme čokoládu na plechu odloženými kousky preclíků a tofé, které do čokolády přitlačíme, aby se přichytily. Pak vše posypeme vločkovou mořskou solí.

4

Necháme čokoládu tuhnout 45 minut při pokojové teplotě, nebo asi 15 minut v chladničce. Když úplně ztuhne, rukama ji nalámeme na kousky, které v uzavřené vzduchotěsné nádobě v chladnější místnosti vydrží až měsíc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept